loading...
انجمن علمی عمران دانشگاه پیام نور تیران
آخرین ارسال های انجمن

محمد دادخواه بازدید : 603 جمعه 08 شهریور 1392 نظرات (0)

همانطور که می دانید امروزه استفاده از باتری های لیتیوم-یون افزایش یافته و به تدریج استفاده از باتری های نیکل و اسیدی کاهش می یابد تا جاییکه این روزها این نوع باتریها بدست فراموشی سپرده شده اند. لپ تاپ ها، پلیرها، دوربین های دیجیتالی و سایر دستگاه های الکترونیکی قابل حمل و قابل شارژ معمولاً از باتری لیتیوم یون استفاده می کنند. این نوع باتری نسبت به باتریهای نیکل و اسیدی مزایای زیادی دارد و برای همین است کاربرد آن افزایش یافته است. اما مسئله جدی که مصرف کننده ها با آن روبرو می شوند اینست که پس از گذشت چند ماه با مشکلاتی در مورد کاهش عمر باتری مواجه میشوند که این امر با نحوه استفاده از باتری بی ارتباط نیست.باتریهای لیتیوم یون بر خلاف باتریهای قبلی از آسیب"اثرحافظه" در امان هستند. بدین منظور که اگر قبلاً برای حفظ عمر باتری مجبور بودید پس از هر سه بار شارژ یکبار آنرا بطور کامل دشارژ می کردید، اما حالا درمورد باتریهای لیتیوم یون اینکار صدق نمی کند و این صرفاً چیزی بود که از قدیم به مصرف کننده های باتری های نیکل کادمیوم (NiCd) و نیکل متال هیدرید (NiMH) پیشنهاد می کردند. بنابراین اگر شما هنوز از همین روش برای باتری های لیتیوم-یون استفاده میکنید باید بدانید که سخت در اشتباهید.عمر باتری های لیتوم-یون معمولاً 300 تا500 سیکل کامل شارژ/دشارژ است. با این حال تخلیه "نیمه کامل" بهتر از "کامل" است و تخلیه کامل بطور مکرر به باتریهای لیتیوم یون آسیب میرساند. اگر امکان شارژ زود به زود باتری برایتان فراهم نیست می توانید از باتری های پر ظرفیت تر استفاده کنید. مدت زمان شارژ در هر سری اهمیتی ندارد.
باوجود اینکه مدت زمان شارژ باتری در نگهداری از آن اهمیتی ندارد اما اندازه گیری ظرفیت باتری (برای باتریهایی که این قابلیت را دارند) بر حسب خالی شدن و پر شدن کامل باتری انجام میشود. استفاده از دستگاه تا زمانی که خاموش شود به معنی تخلیه کامل است. اگر این عمل هر 30 مرتبه اجرا نشود دقت اندازه گیری شارژ به تدریج کمتر خواهد شد و اینجاست که با مواردی مثل خاموش شدن دستگاه وقتی که هنوز چند درصد شارژ نشان داده میشود یا کامل نشدن درصد های پایانی شارژ، مواجه خواهیم شد.
گذشته از این موارد، کهنه شدن باتری هم معیاریست که معمولاً خیلی مورد توجه مصرف کنندگان قرار نمی گیرد. عمر یک باتری لیتیوم-یون با استفاده ی معمولی حداکثر 2 تا 3 سال است. از دست رفتن حجم باتری زمانی بوجود می آید که مقاومت داخلی به دلیل اکسید شدن سلول ها افزایش یافته است. در نتیجه مقاومت سلول ها به نقطه ای میرسد که، با اینکه باتری انرژی ذخیره شده دارد، نمی تواند آنرا عرضه کند. در این حالت میتوان از باتری در مصرف کننده هایی که به کمترین انرژی نیاز دارند استفاده کرد. خاطرنشان می کنیم که مهم ترین عوامل در نگهداری از باتریهای لیتیوم یون دما و میزان شارژ آنهاست.
مقدار زیاد شارژ و دمای بالای باتری باعث از بین بردن دائمی حجم باتری میشود. بنابراین عمر باتری های لیتیوم-یون بسته به نوع استفاده و نگهداری از آنها متفاوت است و باتوجه به شرایط خاص می توان عمر آنها را تخمین زد. بدترین شرایط برای این نوع باتری ها نگهداری آنها در حالت شارژ کامل و دمای بالا میباشد. یک باتری داخل لپ تاپ با منبع تغذیه دائمی 12 تا 18 ماه عمر میکند. کاهش مدت کارکرد باتری و سر انجام غیر قابل استفاده شدن باتری از اثرات استفاده با شارژ پر و دمای بالاست.
باتری را باید در محلی خنک و با مقدار شارژ تقریباً %40 نگهداری کرد و هرگز باتری کاملاً خالی را از دستگاه جدا نکنید. حفظ مقدار کمی شارژ در درون باتری هنگام استفاده نکردن از آن به مدت حداکثر دو هفته ضروری است. این مقدار شارژ برای ادامه کارکرد مدارهای باتری لازم است. هیچگاه باتری را درمحیطی با دمای بالا نگه ندارید. این وضعیت هنگام گذاشتن گوشی موبایل یا باتری یدکی در هوای گرم داخل ماشین بوجود میآید.
ولتاژی که باتری با آن شارژ میشود نیز نقش مهمی در طول عمر باتری دارد. ولتاژ بیشتر ظرفیت باتری را افزایش میدهد ولیکن سیکل عمر باتری را کاهش میدهد. به همین دلیل است که اکثر باتریهای لیتیوم یون به ولتاز 4.20 محدود شده اند.
همانطور که در بالا به آن اشاره شد ولتاژ بالا باعث ذخیره شدن انرژی بیشتر در باتری میشود اما از طرفی منجر به کاهش طول عمر باتری می گردد. مقدار قابل توجه بهبود کارایی باتری هنگام گرم شدن آن وجود دارد، ولی هنگامی که دما به حالت اولیه برگردد کارایی هم مثل قبل خواهد شد. علت افزایش کارایی در دمای بالا، کاهش مقاومت داخلی سلول هاست که با سرد شدن به حالت اولیه باز میگردد.

روش استفاده از شارژر لپ تاپ

کیت آداپتور AC لپ تاپ شامل یک آداپتور AC است که با لپ تاپ شما سازگار است. برای اتصال لپ تاپ به مبنع برق خارجی و یا جهت شارژ باتری به روش زیر عمل کنید:
1. ابتدا آداپتور برق AC را به کانکتور برق لپ تاپ وصل کنید.
2. سپس سیم برق را به آداپتورمتصل می نمائید.
3. و در پایان سر دیگرشارژر را به پریز برق بزنید.

توجه:
جهت جلوگیری از بروز هرگونه شوک الکتریکی و یا جلوگیری از هرگونه آسیب به دستگاه نکات زیر را رعایت کنید:

* برای شارژ باتری اتصال سیم برق به پریز در هر زمان و به آسانی امکان پذیر است، پس درصورت عدم استفاده از آداپتور آنرا از برق جدا کنید.

* پس از شارژ کامل باتری، حتماً باید سیم برق را بطور کامل از پریز خارج کنید و فقط به جداکردن آداپتور از کانکتور لپ تاپ اکتفا نکنید.

* اگر پریز آداپتور سه شاخه است، می توانید از مبدل دوشاخه برای وصل کردن سیم برق به پریز استفاده کنید.

برای نگهداری از باتری لیتیوم یون به نکات زیر دقت کنید:

• هرگز شارژ باتری را بطور کامل تخلیه نکنید ، چرا که این عمل به باتری فشار قابل توجهی وارد میکند. برای باتری های لیتیوم-یون چندبار شارژ و دشارژ ناقص بهتر از یک دوره ی کامل تخلیه و شارژ مجدد است. هرچند در باتری های لیتیوم-یون کاهش عمر باتری بیشتر به دلیل حرارت باتری است نه وضعیت شارژ و تخلیه.

• باتری لیتیوم- یون را همیشه در جای خنک نگه دارید. از قرار دادن باتری در محلی مثل ماشین پرهیز کنید. هنگام استفاده نکردن از باتری به مدت طولانی شارژ باتری را به اندازه ی %50 نگه دارید.

• هنگام اتصال لپ تاپ به منبع تغذیه، باتری را از دستگاه خارج نکنید چرا که پس از شارژ کامل ، باتری به طور خودکار از مدار خارج شده و دستگاه از برق آداپتور به عنوان منبع تغذیه استفاده می کند. همچنین حداقل هفته ای یک بار آداپتور را از دستگاه جدا کنید واز شارژ باتری استفاده کنید.

• هنگامی که دستگاه به برق وصل است حتما باتری بر روی سیستم نصب باشد تا در صورت قطع شدن برق دستگاه بطور خودکار از شارژ باتری استفاده کند و سیستم شما آسیب نبیند.

• از خرید باتریهای یدکی غیراستاندارد پرهیز کنید. همیشه به تاریخ تولید باتری توجه کنید و سراغ باتریهای دست دوم حتی اگر به قیمت مناسبی فروخته شوند نروید.

• اگر یک باتری لیتیوم-یون اضافه دارید. از یک باتری بطور دائمی استفاده کنید و باتری دوم را در محلی خنک مثل یخچال بگذارید. باتری را هیچ وقت منجمد نکنید. بهترین شرایط نگهداری باتری ذخیره 50% شارژ و قرار دادن در هوا خنک است.

چند نکته:
هرگاه سیستم روشن است هرگز باتری اصلی را از دستگاه جدا نکنید. توصیه می شود حتی در حالت Sleep نیز این عمل را انجام ندهید.

سطح ولتاژ باتریهای اسید- سرب هرگز نباید بیش از حد پایین بیاید، بطور مثال باتری PowerBook 100 نمی تواند به کمتر از سطحی برسد که صفحه نمایش به طور خودکار خاموش شود.
در برخی لپ تاپها با انجام عمل پاکسازی آنچه که در دیسک RAM وجود دارد از بین می رود. جهت ذخیره سازی این گونه اطلاعات شیوه های مناسب را اتخاذ کنید.
همواره سعی کنید در اسرع وقت( هر 30 مرتبه) شارژ باتری را تخلیه کنید. اگر مدت زمان طولانی آن را به همین حالت نگه دارید به سیستم تان آسیب می رساند. همچنین اگر باتری را در شرایط نامساعد مانند دمای بسیار بالا در کنار پنجره یا در صندوق عقب ماشین قرار دهید آسیب می بیند.
همواره از آداپتور برق AC مخصوص کامپیوتر خود استفاده کنید. چرا که آداپتور هر کامپیوتر فرق می کند، بنابراین درصورت عدم استفاده از آداپتور مناسب سیستم تان آسیب می بیند.
باتری های NiMH ، NiCad و باتری های اسید- سرب ممکن است مواد شیمیایی ترشح کنند که موجب سوزش شدید چشم و پوست می شوند. بنابراین پس از هرگونه تماس مستقیم با آنها دستان خود را حداقل به مدت 5 دقیقه با آب خالی بشویید.
لپ تاپهای مجهز به دو شیار باتری باید هر ماه یکبار باتری شان را جابجا کنید. سرزمین رایانه
اگر در کنار لپ تاپ از نمایشگر خارجی استفاده می کنید، می بایست بهمراه آن آداپتور برق AC استفاده کنید.

مراقبت های ویژه از باتری لپ تاپ
1. پس از خرید لپ تاپ ابتدا باتری آنرا بمدت 8 ساعت کاملاً شارژ کنید و سپس آنرا تا 3% دشارژ نمایید.

2. پس از اینکه شارژ باتری به 3% رسید، دستگاه را خاموش و یا مجدداً شارژ نمایید.هرگز شارژ باتری را بطور کامل خالی نکنید. اینکار ممکن است عمر باتری را کوتاه و یا آنرا به راحتی آسیب پذیر کند.

3. پس از تخلیه شارژ، حتماً آنرا دوباره بطور کامل شارژ نمایید. در غیراینصورت عمر باتری کوتاه و یا آسیب پذیر می شود.

4. هرگاه بخواهید مدت طولانی (مثلاً بمدت سه ماه) از لپ تاپ خود استفاده نکنید، می بایست باتری آنرا تا 50 % شارژ کرده و در جالی مناسب نگه دارید. اگر کمتر از این مقدار باشد، ممکن است باتری دستگاه آسیب ببیند.

5. باتری لپ تاپ مرتباً باید شارژ و دشارژ شود. معمولاً پس از تخلیه شارژ، هرگاه شارژ آن به 3% رسید، باید مجدداً آنرا شارژ نمایید.

6. اگر پس از استفاده ی دائم از لپ تاپ، باتری آن مثلاً پس از دو سال از کار افتاد، در اسرع وقت اقدام به خرید باتری دیگری نمایید.

7. اگر باتری دستگاه اصلاً شارژ نشد و یا بطور کامل شارژ نشد، ممکن است ایراد از آداپتور لپ تاپ باشد و یا آداپتور با لپ تاپ شما سازگار نباشد، جهت اطمینان از آن باید آداپتور دیگری را جایگزین آن نمایید.

تذکر:
* هرگز باتری در حال شارژ یا دشارژ را از لپ تاپ جدا نکنید.
* هرگز شارژ باتری را بطور کامل خالی نکنید و بمحض رسیدن به 3% مجدداً آنرا شارژ نمایید.
* از باتری استاندارد و سالم استفاده کنید.

14 روش از بهترین شیوه های افزایش عمر باتری لپ تاپ

آیا می دانید چگونه عمر باتری لپ تاپ خود را افزایش دهید. در این بخش ما 14 روش از بهترین شیوه های افزایش عمر باتری را به شما معرفی خواهیم کرد.

1. دفراگ منظم
هر چقدر هارد دیسک شما سریعتر کار کند، انرژی کمتری استفاده می کند. برای اینکه تا آنجا که امکان دارد هارد دیسک تان کارآمدتر باشد باید بطور منظم آنرا دفراگ کنید. (البته تازمانیکه با برق باتری کار نمی کند!) سیستم عامل مکینتاش OSX به لحاظ کنترل و مدیریت دفراگ فایلها عملکرد بهتری دارد بنابراین این روش احتمالا برای سیستم های اپل خیلی قابل اجرا نیست.

2. کاهش نور صفحه نمایش
بیشتر لپ تاپ ها با قابلیت کاهش نور صفحه نمایش سازگار هستند. برخی از آنها نیز با شیوه های تنظیم سرعت پردازنده و عملکرد کاهش دمای CPU سازگارند. بنابراین می توان انتظار داشت که یکی از شیوه های افزایش عمرباتری، کاهش نور صفحه نمایش در پایین ترین سطح است تا عمر باتری در سطح قابل توجهی افزایش یابد.

3. بستن پنجره ها
امکاناتی مانند iTunes، Desktop Search و غیره موجب افزایش بار پردازنده و درنتیجه کاهش عمر باتری می شوند. بنابراین در صورت استفاده از شارژ باتری سعی کنید کلیه پنجره ها و برنامه های غیرضروری خود را ببندید.

4. قطع ارتباط دستگاههای خارجی متصل به سیستم
دستگاههای USB (مانند موس) و شبکه WiFi موجب تخلیه شارژ باتری می شوند. درصورتی که نیازی به آنها ندارید آنها را از لپ تاپ جدا کنید. بدیهی است که شارژ دستگاه های دیگر (مانند iPod) با لپ تاپ نیز عامل مهمی در کاهش سریع شارژ باتری محسوب می شود.

5. افزایش حافظه RAM
این روش به شما این امکان را می دهد به جای تکیه بر حافظه مجازی، با کمک حافظه ی لپ تاپ پردازش بیشتری انجام دهید. نصب حافظه مجازی در میزان استفاده از فضای هارد تأثیر میگذارد، و به لحاظ مصرف انرژی کارآمدی بسیار کمتری دارد. توجه داشته باشید که افزودن حافظه ی بیشتر موجب مصرف انرژی بیشتر خواهد شد. بنابراین استفاده از این روش زمانی قابل اجراست که بخواهید برنامه های بسیار فشرده را که عملاً به کارایی سنگین حافظه مجازی نیاز دارند، اجرا کنید. سرزمین رایانه

6. استفاده ار هارد دیسک به جای سی دی / دی وی دی
به همان اندازه که هارد دیسک کار می کند، برق مصرف می شود، اما میزان مصرف برق درایوهای CD و DVD به مراتب بیشتر است. حتی درصورتی که یک لوح فشرده در درایو باشد برق مصرف می شود. با این وجود، چرخش قطعات مختلف هارد موجب مصرف برق کمتری می شود، حتی زمانی که بطور فعال در حال استفاده نباشند. پس تا آنجا که امکان دارد سعی کنید به جای استفاده از درایوهای اپتیکال با استفاده از برنامه هایی مانند Alcohol 120% از درایوهای مجازی استفاده کنید.

7. تمیزکردن روکش فلزی باتری
سعی کنید هر دو ماه یکبار روکش فلزی باتری را با یک تکه پارچه ی آغشته به الکل تمیز کنید. این کار باعث میشود برق بیشتری منتقل شود و کارایی آن بهبود بخشد.

8. مراقبت بیشتر از باتری
از باتری سیستم خود خوب کار بکشید. هرگز باتری شارژ شده را برای مدت طولانی بلااستفاده رها نکنید. پس از هر بار شارژ کردن، باید حداقل هر دو تا سه هفته یکبار از آن استفاده کنید. همچنین، هرگز شارژ باتری لیتیوم را به طور کامل تخلیه نکنید. (خالی کردن شارژ باتریها فقط مختص به باتری های قدیمی تر است)

9. سیستم خود را در حالت Hibernate قرار دهید نه Standby
اگرچه قرار دادن لپ تاپ در حالت standby موجب صرفه جویی در مصرف برق می شود و می توانید فوراً برنامه های خود را مجدداً اجرا کنید، با این حال به اندازه وضعیت Hibernate نمی تواند موجب صرفه جویی در برق شود. در حقیقت، با Hibernate کردن کامپیوتر، علیرغم ذخیره کردن وضعیت موجود سیستم بطور کامل خاموش می شود.

10. کاهش دمای سیستم
هنگامی که لپ تاپ خنک تر باشد عملکرد موثرتر و کارآمدتری ارائه خواهد داد. بنابراین توصیه می کنیم همیشه منافظ خروجی هوا را با یک تکه پارچه تمیز و مواد پاک کننده پاکیزه نگه دارید تا ذرات غبار مانع از گردش هوا نشود.

11. تنظیم و بهینه سازی امکانات سیستم
برای اینکار در پنجره کنترل پنل آیتم Power Operation را بزنید و برای استفاده ی بهینه از سیستم آنرا تنظیم کنید. ( جهت برخورداری از بیشترین کارایی و اثربخشی گزینه max battery را انتخاب کنید.)

12. چندکار همزمان با هم انجام ندهید
هرگاه سیستم با برق باتری کار می کند هرگز چندکار همزمان با هم انجام ندهید. پس چند پنجره را با هم باز نکنید، و سعی کنید فقط روی یک کار متمرکز شوید. در غیر اینصورت قبل از اتمام کارهایتان باتری تخیله و بدنبال آن سیستم خاموش می شود.

13. لپ تاپ کارآمدتری داشته باشید
لپ تاپ ها روز به روز کارآمدتر و اثربخش تر می شوند و تأثیر بسزایی در زندگی روزمره ما می گذارند بطوری که برخی تولید کنندگان لپ تاپ در فکر ساخت باتری هایی با عمر یک روزه هستند. البته درمورد طراحی این نوع باتریها از گوشه و کنار خبرهایی شنیده می شود. اینکه یک لپ تاپ جدیدتر و کارآمدتر را جایگزین یک لپ تاپ قدیمی کنیم معمولاً راه حل سریعی است ممکن است برای برخی افراد قابل دسترس نباشد و هر کسی از عهده آن برنمی آید.

14. جلوگیری از Memory Effect
اگر از یک لپ تاپ بسیار قدیمی استفاده می کنید، باید از تأثیر Memory Effect بر عمر باتری جلوگیری کنید. یکی از روشهای سالم نگه داشتن باتری اینست که آنرا به طور کامل شارژ کنید و حداقل هر دو تا سه هفته یکبار آنرا تخلیه کنید. البته به استثناء باتری لیتیوم یون ( اکثر لپ تاپ ها مجهز به این باتری هستند) که از اثر حافظه باتری در امان است.  (منبع سایت آفتاب کاسپین)

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 209
  • کل نظرات : 72
  • افراد آنلاین : 6
  • تعداد اعضا : 1693
  • آی پی امروز : 199
  • آی پی دیروز : 17
  • بازدید امروز : 393
  • باردید دیروز : 73
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 4
  • بازدید هفته : 466
  • بازدید ماه : 650
  • بازدید سال : 9,070
  • بازدید کلی : 313,109
  • کدهای اختصاصی

    کد متحرک کردن عنوان وب